tiistai 24. maaliskuuta 2015

Kitkutukset, rämähdykset ja häkkyrät...



Kommentoin Ylen ja kumppaneiden "uutisia".

Katsoi mitä kanavaa ja uutislähetysaikaa tahansa kaikkien TV-uutisten ilme on samanlaisen, erilaiset "kitkutukset, rämähdykset ja häkkyrät" pyörivat alussa ja lopussa, jopa joka lauseen väliin pitää laukaista jonkinlainen äänimöläys.
Tämän formaatin jäljet johtavat sylttytehtaalle ja nehän pitää ehdottomasti omaksua.

Ns. uutiset ovat näköjään sivuosassa kun pitää huolehtia tuosta että kaikki huomaavat että nyt tulee jotain erityistä - UUTISET - ja bannerit rullaavat. Tämä on kaikkea mediaa vaivaava sairaus. Pitää saada jotain mahtavan vaikuttavaa ja myyvää uutista liikkeelle. Lyhyitä otsikoita, mediavyöryä, näkyvyyttä. Kunhan tapahtuu ja mahdollisimman näyttävästi!

Kun vielä muistetaan sanoa että "katso netistä" lisukkeeksi, ollaankin sovitettu manipulaatio täydelliseksi, fingelska kukoistaa, "netistä" se pitää olla, ei suomekieltä vahingossakaan.
Tuo "netti" tarkoittaa siis verkkoa "internet" on suomeksi kansainvälinen verkko, rakentunut tiedonvälitystä eli kommunikaatiota ja informaatiota varten. Pelkkä verkko tässä yhteydessä riittäisi.

Kun vielä maksetaan veroa väkisin tuosta manipulaatiosta vaikkei katsoisikaan, eikä siihen näytä voivan mitenkään vaikuttaa, se on vallitseva "muoti" kaikkien pitää "erottua".

Ketä varten ne "uutiset" muuten ovat? No tietenkin manipulaatiota ihmisten hallitsemiseksi. Uutisten pitäää olla mielummin shokeeravia tai muuten tarkoitusenmukaisesti valittuja, se on hienovaraista yleisön ohjailua taustalla - huomaamattomasti, vaikutetaan jatkuvalla toistolla yleisön reaktioihin ja käyttäytymiseen.

Missä viipyy pohdiskeleva analyysi asioiden taustoista? Niitä ei ehditä tekemään. Pintapuolinen "asiantuntijoiden" haastattelu. Pikaisesti seuraavaan aiheeseen. Massaviihdettä väliin, toisarvoisia elokuvia. Ja verkko tai "netti" ovat tärkeitä, lisää viihdykettä, "big dataa". Missä siellä luuhaa se tärkeä ymmärrys tai viisaus? Parempi etsiä ja löytää se itse, luottaa omaan ymmärrykseensä, "talonpoikaisjärkeen".

Olenkin sanoutunut irti seuraamasta uutisia ja äänimaisemakakofoniaa, joten pyydän että se osuus poistetaan TV-verostani tai sitten poistetaan häkkyrät ja ääniterrori ja aletaan seurata ja kommentoida selkokielellä maailman tapahtumia, ei enää laadutonta kiusaamista kiitos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti